tiistai 17. heinäkuuta 2012

Irlanti - Killarney mitä mukaan?

Elikkäs mitä kannattaa ottaa mukaan? Siis vaatteiden lisäksi?

1)Kunnon kengät, Killarneyssä on hyviä kävely ja vaellus mahdollisuuksia, ja kenkien kannattaa olla oikeasti mukavat ja vettäkestävät.

2)En suosittele sateenvarjoa, vaan sadeviittaa tai vedenkestävää hupullista takkia. Sateenvarjo on siitä turha, että Irlannissa tuulee paljon ja kaupungilla se on vain tiellä. Sateenvarjoa joutuisi myös rämppäämään kokoajan kiinni ja auki, kiinni ja auki. Meinaan siellä sataa viisitoista minuuttia ja paistaa taas vähän aikaa, ennenkuin aloittaa uudestaan satamaan. Illalla sateenvarjo voi olla ihan kätevä jos menee hienosti syömään, mutta muuten sadettakestävä takki on käytännöllisempi. Ja älkää huoliko tyylistä! Irlantilaiset (Ainakin mitä Killarneyssa huomioin) rakastivat liikkua verkkareissa tai kulahtaneissa farkuissa ja anorakissa.

3)Lämmintä vaatetta, villapaita on oikein kätevä. Vaikka itse olinkin kesä-heinäkuun vaihteessa kuljin takki päällä.

4)Hameet ja korkkarit ovat turhia, ainakin päivällä kaupungissa liikkuessa. Olet ylipukeutunut, siitä huomautti siskoni joka siis ollut töissä siellä parikuukautta. Päällä oli hame... Illalla se menee, mutta kaupungilla päivällä sinua katsotaan ylipukeutuneeksi.

5)Kamera. Aivan must! Siellä on niin paljon kuvattavaa ja nähtävää! Maisemat ovat todella kauniit( jos näkee muutakin kuin sumua).

6)Adapteri. Irlannissa on erilainen pistoke kuin täällä Suomessa:) Eli kannattaa muistaa ottaa mukaan, jos haluaa ladata kännykkäänsä välillä.

7)Tie kartta, jos siis haluaa ajella ympäristössä, mitä suosittelen. Killarneyn ympäristö on todella kaunista nähtävää.

8)Hiuspanta tai pinnejä. Irlantiin on aivan turha raahata painavaa hiuslakkapulloa. Parempi laittaa hiukset kiinni pinneillä ja pinnalla. Ne pörröttää jokatapauksessa. Lakka kastuisi vain ja menisi inhottavaksi. Ja nyt joku miettii että sateenvarjolla asia hoituu niin ei. Ei hoidu. Irlannissa on niin kosteaa ja sataa välille vinoon, ettei sateenvarjokaan aina paljoa auta.

9)Jätä kotiin lempi nahkakenkäsi, ne menevät pilalle.

10) Iloinen mieli :) Sade on ihana asia ja siitä pitää nauttia :)

Palailen varmaan taas Irlanti-Killarney päivityksillä. En aijo tehdä niitä nyt säännöllisesti vaan silloin kuin hyvältä tuntuu. Tässä välissä tuli koettua Ilosaarirokki ja kaikkea muuta :) Elikkäs Irlanti-Killarney päivitykset tulevat aina 'tavan' postausten sekaan.

Toivotan hyvää päivänjatkoa täältä sateisesta ja ukkostavasta Joensuusta :)

<3:Liisa

P.S. Jos joku haluaa kysyä jotain Irlannista ja varsinkin Killarneysta niin voi laittaa kommenttia yritän parhaani mukaan sitten siihen vastata:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa :)