maanantai 6. elokuuta 2012

Ongelma ja kottikärryt keskellä pihaa

Taustoja:

En saanut tänävuonna kesätöitä, joten vanhempani järjestivät minulle mökin pihapiiristä hommia. Kitkemistä, vesikelkan turvaamista, risujen siirtoa.

Tänään sitten siirtelin painavia ja pitkiä kuusenoksia, kokko paikalle. Siirsin oksia rannan suuntaisesti ja meillä on iso kataja pensas siinä lähellä rantaa. Montakertaa siitä ohi kuljin, kunnes sitten pensaasta lehahti lintu. Voin sanoa että säikähdys oli suuri, lintu kun vielä lensi jotenkin kummallisesti, aivankuin se olisi vahingoittunut. Se lensi järven pintaa pitkin naapuriin enkä sitten siihen sen enempää ajatuksiani tuhlannut.

Vähän aikaa siinä niitä isoimpia siirtelin, kunnes hain kottikärryt siirtyäksesi pieniä. Ja sama lintu lensi takaisin pihalle, onko kukaan ikinä nähnyt lentävää rantasipiä? Kummallisen näköinen lintu kun lentää. Puskasta rupesi myös kuulumaan poikasen piipitystä ja työt saivat jäädä. Vähän aikaa kuistilla yritin päivystää, että missä pesä on, mutten sitä silmiini saanut.

Nyt istun keittiössä ja tuijottelen kottikärryjä, jotka ovat keskellä pihaa, sekä yritän bongailla lintua ja sen pesää. Isä tuli käymään nopeasti kotona jostain syystä ja tilanteen hänelle selitettyäni, isäpappa totesi, että ihan hyvin voin kuorman siirtää poikanen lähtee kyllä karkuun. Eipä muuta kuin takaisin töihin...Huoh...

Kiitän ja Kuittaan
Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa :)