lauantai 11. elokuuta 2012

Syntymäpäivistä.

Heippas! Suihkussä käydessäni, tajusin auringon paistavan. Arvatakaa tuliko hyvä fiilis. Koulu alkaa tiistaina 14.8 ja juuri sitä ennen maanantaina 13.8 on syntymäpäiväni, tosin ukki ja mummi on kutsuttu jo huomenna kakkukahveille. Suunnitteilla on ananas- vattukakku. Nomsh! Itse ihan leivon, totta kai. Keksit tein jo tänään, samoin kakkupohjan kostumaan. 

Oih olisi jo huominen, saisin laittaa kakun päälle 17 kynttilää ja puhaltaa ja toivoa. Perinne josta ei luisteta. Joskus syntymäpäiväni sattui ensimmäiseksi koulupäiväksi, jolloin mentiin kavereiden kanssa puistoon ja tökättiin kynttilä muffinin päälle. Kesti aika pitkään saada se syttymään, mutta sain toivoa. 

Syntymäpäivät ovat itseni kohdalla hassu asia, koska en ole ikinä niitä oikeastaan kunnolla viettänyt. En kavereiden kanssa. Kakkukahvit on järjestetty ukille ja mummille. Siinä se on ollutkin. Syynä juuri tämä ajan kohta- koulujen alku. Pienempänä, kun ei ollut fecebookia, tai kännykkää, niin kutsuminenkin oli vaikeaa, mutta myös se, että kuka haluaisi tulla meidän mökille juuri koulun ensimmäisenä tai sitä edeltävänä päivänä? Niimpä olenkin aina juhlinut nimipäiviäni kavereiden kanssa ns. korvaavina juhlina. 

Syntymäpäiväni ovat myös peruttu, jos päivä on ollut perjantai. Perjantai 13 päivä ei ole hyvä miulle. Olen osittain taikauskoinen syyttäkää vain, mutta ei kiitos perjantai 13. Syntymäpäivisin olen myös tupannut masentumaan, tai oikeastaan vain tullut surulliseksi. En oikein tiedä syytä sille, ehkä se että vuodet katoavat, tai ystävät eivät ole viettämässä sitä kanssani, tai jokin muu. Siskolleni poimitaan juhannusruusun ensimmäinen kukka, aamupala pöytään. Nyt ei kuki enää oikein mikään ja nukun niin pitkään, että herään tyhjästä talosta. Piristävä asia syntymäpäivässäni on aina kakku, ja ne kynttilät. Saa toivoa ja puhaltaa sen toiveen taivaaseen. 

Nyt maanantaina käynnistyy viimeinen vuoteni alaikäisenä. Jännää... Pitäisikö tehdä lista, mitkä 17 asiaa pitäisi tehdä ennen kuin täyttää 18? Ja vaikka ne olisikin jo tehnyt, ne täytyisi tehdä 365 päivän sisällä? Saa heittää ehdotusta : ) 

Nyt etsimään syötävää ja sitten ihmetellään mitä sitä tekisi loppu illan! 

Kiitän ja kuittaan
Liisa

P.S. Blogin muokkauksessa on aika suuria ongelmia tällä hetkeellä, että katsotaan milloin saan tämän muutettua mieleisekseni : ) 


1 kommentti:

  1. http://sarrop.blogspot.fi/2012/08/haastetta-pukkaa.html

    Tuolta löytyis haaste sulle (:

    VastaaPoista

Sana on vapaa :)