perjantai 14. joulukuuta 2012

Luukku nro.14



Joulu haaste! Kaikki saa tehdä! Linkaa jos teet:) 


Millainen jouluihminen olet?
Höpö:3 Rakastan joulua, hypin, huidon ja hihkun koko joulukuun. Tykkään väkerrellä kaikkea jouluista ja aloitan joululaulujen soittamisen jo marraskuussa.

Milloin aloitat jouluun valmistautumisen?
Heti kun edellinen loppuu!! No ei, siinä lokakuussa ajatuksiin eksyy jo joulu ideoita. Mutta marraskuussa kaivetaan jo joulu tavaroita enempi esille. Joulukuussa sitten häselletäänkin koko ajan.

Ihaninta joulussa?
Perhe, kliseinen vastaus, mutta perhe. Varsinkin nyt, kun sisko asuu eri paikkakunnalla, niin on ihana saada hänet kotiin. Myös se rauha ja valkeus ulkona. 

Mikä tekee joulun?
Joulun tekee niin moni asia. Kaikki pienet asiat muodostavat itselläni joulun. Tärkeimpiä ei pysty sanomaan, ilman yhtä ei ole oikeaa joulua.
- Tuoksut
- Loma
- Perhe
- Suklaa
- Ruoka
- Rauha
- Kynttilät
- Aika
- Kirjat
- Rentous
- Kiire
- Ilo
- Nauru
- Lumi
- Pakkane
- Koristeet
- Kortit
- Maut

Mitä annat tänä jouluna joululahjaksi? Tai tahtoisit antaa, jos voisit?
En hirveämmin ole antanut lahjoja, mutta tänä vuonna sisko saa jotain todella söpöä. Jos voisin, antaisin kaikille onnea. Olen tajunut nyt syksyn aikana mitä onni oikeasti on, tai ainakin millaista on olla onnellinen. Ja aikaa. Varsinkin aikaa tahtoisin antaa. Niin perheelle kuin ystäville, mutta myös itselleen.

Lempi joulu ohjelmasi televisiosta?
Snowman, ja kaikki klassiset disneyn joulutervehdykset.

Vaalea vai punainen glögi? Manteleilla ja rusinoilla, vai ilman? ja kokonaisia manteleita vai lastuja?
Vaalea, ja paljon manteleita (kokonaisia) ja rusinoitaJ

Lempi suklaasi jouluna?
No belgialainen suklaa menee aina :D Mutta jokin Fazerin perinteinen? Konvehdit noin yleensäJ

Millaiset joulukoristeet?
Ei krääsää. Saa toki olla muovisia ja kimalletta, mutta mieluummin lasisia ja siroja, tai itse tehtyjä tonttuja. Ei mitään hillitötntä yli lyöntiä, neon- jouluvaloja kuorruttamaan taloa, tai vastaavaa jenkkimäistä materialismia. Muoviset joulupukit yms jeesus asetelmat no,no. ( Anteeksi jenkki yleistys, en keksinyt parempaa sanaa kuvaamaan)

Miten Jouluaatto menee?
Kerrankin olen ensimmäinen ylhäällä. Kun Joulupukin kuumalinja alkaa, olen kääriytyneenä peiton sisään ja sohvan nurkassa. Sitten sisko tulee keittämään joulupuuron, ja aamiaisenjälkeen sitten viimeistellään talo, esim. koristellaan kuusi loppuun ja laitetaan lahjat siihen alle, ja tehdään ruuat. Sitten ukki ja mummi tulevat ja syödään hyvin ja avataan lahjat. Siinä vähän aikaa pyöritään ja ihastellaan lahjoja, ja siirrytään kahvipöytään. Illalla sitten luetaan, tutkitaan lahjoja ja katsotaan elokuvaJ. Kyllä siinä jossain välissä tulee ehkä ulkonakin käytyä. Poltetaan kynttilöitä ja syödään kaikkea hyvää. 


Kuva sinusta tonttulakissa:


tonttulakkinen007
Möfff:3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sana on vapaa :)